Mijn kampeerauto

Interieur

Elektra

Opbergen

Slapen

Wonen

Reizen

 

De tweede wereldoorlog in en rondom Sleen

Mobilisatie

De Duitse inval

Leven onder de bezetter

De bevrijding

Stille getuigen

 

Uitgelezen boeken en tijdschriften

Boeken

Tijdschriften

 

Contact

info@henkschepers.nl

 

 

 

 

 

 

 

Jeneverbes

 

Mijn kampeerauto

 

Elektra

 

Alle in het interieur benodigde elektra is uitgevoerd in 12V.

Om bij langer verblijf op de camping verzekerd te blijven van een voldoende opgeladen accu is een acculader aan boord. Voor het installeren hiervan is een 220V stopcontact aan de zijkant van het keukenblok achter de bestuurdersstoel aangebracht. Aan de recreatieaccu is eveneens een vaste aansluiting voor de acculader aangebracht.

De recreatieaccu is onder de bestuurdersstoel geplaatst. De recreatieaccu wordt tijdens het rijden gevoed door de dynamo. Eer relais zorgt ervoor dat eerste de autoaccu wordt opgeladen en dat geen stroom van de autoaccu naar de recreatieaccu kan vloeien.

De stroomvoorziening is beveiligd door twee zekeringenkastjes met 5 zekeringen. Beide kastjes worden door de recreatieaccu van stroom voorzien.

Op het zekeringkastje dat zich op de console van de bestuurdersstoel bevindt zijn het keukenblok en een op dieselolie werkende heteluchtkachel aangesloten. Deze laatste is onder de bijrijderstoel geplaatst met de uitstroomopening naar achteren.

 

heteluchtkachel

acculader

dakluikventilator

 

Verder is hierop een stopcontact in het tussenwandje naast de schuifdeur op aangesloten. In het keukenblok is de koelkast, de waterkraan en een stopcontact aangesloten.

zekeringkastje 1

thermostaat

zekeringkastje 2

Het tweede kastje is in de meest rechtse hoek onder de bovenkastjes van de keuken geplaatst. Hierop is de binnenverlichting, de dakluik ventilator, de aansluiting voor de schotelontvanger en een stopcontact voor de TV aangesloten.

 

De binnenverlichting is verdeeld in twee groepen. De ene groep bestaat uit een TL-lamp aan het plafond tussen de bestuurders- en de passagiersstoel, een TL-lamp boven de keuken en een TL-lamp met 2 buizen boven de tafel.

 

cabinelamp

keukenlamp

tafellamp

De andere groep bestaat uit 3 halogeen-spotjes op de hoeken boven de banken.

voorste spotje

linker spotje

rechter spotje

Aan losse apparaten zijn twee buitenleeslampjes, een magnetische dubbele TL-lamp en een autostofzuiger permanent in de kampeerauto aanwezig.

Meegenomen worden een laptop, een satellietontvanger en een LCD-TV annex DVD-speler.

buitenleeslampjes

TL-buitenlamp

stofzuiger

laptop

receiver

TV

 

De satellietontvanger en de TV hebben hun eigen aansluiting c.q. stopcontact.

Voor de andere apparaten zijn op 2 plaatsen 12-volts stopcontacten genstalleerd. Er zullen maar enkele apparaten tegelijk worden gebruikt, zodat dit aantal meer dan voldoende is.

 

Aanvankelijk is gereisd met een kleine zwart-wit TV en een analoge antenne, waarvoor een signaalversterker is ingebouwd (zie foto rechterspotje).

Deze is nog steeds ingebouwd omdat verwijderen meer schade zou veroorzaken dan het laten zitten.